Spring til indhold

Hengivelse til håndværket

Mit navn er Patricia Burgaya, og jeg er en designer med dansk og katalansk baggrund. Fra en meget tidlig alder har jeg været passioneret omkring at skabe tøj, og jeg har altid været fast besluttet på at forfølge denne drøm.

Jeg har en uddannelse i beklædningsdesign fra København og har fået forskellig erfaring gennem praktikophold både inden for fast fashion og slow fashion. Det blev hurtigt klart for mig, at jeg ikke kunne arbejde i et fast fashion miljø. Jeg havde brug for at finde en måde at forblive tro mod mig selv og mine værdier på, respektere forsyningskæden og skabe et brand, der sænker tempoet og som ærer det håndværk og den ekspertise, der ligger bag tøjproduktion.

Dette førte til starten på Casa Burgaya, mit hjem for ansvarlig mode. Her arbejder jeg på at flytte danske brands' produktion til Europa og arbejde med håndværk i mit studie i Odense. Jeg tog kurser i couture-broderi gennem et legat på Ecole Lesage i Paris. Dette håndværk bringer mig helt tæt på materialerne og ærer virkelig håndværket.

Historie

Navnet 'Burgaya' er mit Katalanske familienavn, hvorfra min mor kommer. Den del af mig, er enormt vigtig og er også vist i logoet, hvor de fire striber repræsenterer La Senyera - det Katalanske flag.

Min bedstemor var skrædder og drev sin egen virksomhed på landet i Gurb, hvor hun skabte arbejde til mange kvinder, som ellers havde svært ved at finde arbejde. Hun er mit største forbillede, og jeg håber, at Casa Burgaya kan blive et sted for dygtige kvinder, der skaber et trygt og ambitiøst miljø.

Da jeg voksede op, drev mine forældre en virksomhed i 25 år. Min bror og jeg tilbragte vores ferier med at besøge deres leverandører rundt omkring i Spanien, hvilket lærte os vigtigheden af tætte relationer og respekt i alle dele af en virksomhed. Disse oplevelser bragte os også tæt på det håndværk, der ligger bag ethvert produkt, omend det er vin, oliven eller tøj. Hvert produkt er et håndværk, der kræver ekspertise og respekt for råmaterialerne.

Når vi ikke var i butikken, var vi i køkkenet, hvor min mor lavede mad til arrangementer. Hun lærte mig vigtigheden af en god sofrito. En sofrito er god, når den tilberedes langsomt og med tålmodighed, og den er grundlaget for enhver spansk ret. Hvis sofritoen ikke er god, er retten ikke god. Dette lærte mig vigtigheden af tålmodighed - dette er relevant i alle livets facetter og især inden for tøj. Hvis en konstruktion ikke er god og omhyggelig, vil tøjet ikke passe godt, og det vil ikke lykkes med at få en kvinde til at føle sig smuk. Tålmodighed er grundlaget for alt godt.

Jeg tror, at denne baggrund giver et solidt fundament for Casa Burgayas udvikling, og jeg kan næsten ikke vente med at tage dig med på denne rejse.

Bæredygtighed

Som tøjdesigner mener jeg, at vi har et stort ansvar overfor vores planet. Jeg er dedikeret til at være en del af en revolution, hvor designere aktivt arbejder for at stoppe de skadelige måder at producere og forbruge tøj på.

Forureningen vi bidrager til er ødelæggende ikke kun for naturen, men også for de mennesker, der producerer vores tøj. Mange af dem har ingen andre muligheder på grund af deres levevilkår.

Dette er grunden til, at jeg arbejder efter en langsom forretningsmodel og altid arbejder med certificerede materialer i mit studie.

Når jeg arbejder med andre brands, går jeg stærkt ind for at flytte al produktion til Europa - helst alt sammen samlet i ét land - for at sikre gode arbejdsforhold. Jeg prioriterer også at uddanne mine kunder og hjælpe dem med at træffe informerede valg.

Billeder og video MLPhoto

da_DK